Η Φαρμακευτική Φροντίδα της Παχυσαρκίας

Τρέχουσα κατάσταση
Δεν έχετε εγγραφεί
Τιμή
Δωρεάν

Το παρόν webinar αποτελεί μια ολοκληρωμένη διαδραστική εκπαιδευτική εμπειρία, που έχει ως στόχο να παρέχει στους φαρμακοποιούς της κοινότητας εμβάθυνση στην παθοφυσιολογία, την επιδημιολογία και την διεξοδική φαρμακευτική φροντίδα της παχυσαρκίας. Μέσα από μια σειρά εκπαιδευτικών βίντεο, το webinar καλύπτει θέματα όπως οι ορισμοί και τα επιδημιολογικά δεδομένα της παχυσαρκίας, η σημασία του λιπώδους ιστού, καθώς και η αντιμετώπιση και οι θεραπευτικές προοπτικές της νόσου που ονομάζεται παχυσαρκία.

Η εκπαίδευση πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη της εταιρείας Novo Nordisk Ελλάς. Ο εκπαιδευτής αναφέρει στη δήλωση συμφερόντων του συνεργασία με τη Novo Nordisk Ελλάς, ευγενική υποστηρικτή της παρούσας εκπαίδευσης

  1. Κατανόηση των βασικών παθοφυσιολογικών και επιδημιολογικών δεδομένων της παχυσαρκίας, καθώς και της αναγνώρισής της ως νόσου.
  2. Επισκόπηση των βιοχημικών και φυσιολογικών μηχανισμών που συντελούν στην εμφάνιση και επανεμφάνιση της παχυσαρκίας.
  3. Εξοικείωση με τις σύγχρονες θεραπευτικές προσεγγίσεις της παχυσαρκίας, περιλαμβανομένων τόσο φαρμακευτικών όσο και μη φαρμακευτικών μεθόδων.
  4. Εκτίμηση του ρόλου του φαρμακοποιού στη φαρμακευτική φροντίδα, με έμφαση στα 5As και στην εφαρμογή τους στην πράξη.
  5. Ανάλυση των τρεχουσών φαρμακοθεραπευτικών λύσεων για την παχυσαρκία, με παρουσίαση των μηχανισμών δράσης και της φαρμακευτικής φροντίδας για κάθε επιλογή.
  6. Απόκτηση γνώσεων σχετικά με τη χρήση συμπληρωμάτων διατροφής και φυτοθεραπευτικών σκευασμάτων στην αντιμετώπιση της παχυσαρκίας.

Το σεμινάριο ολοκληρώνεται με quiz πολλαπλών επιλογών. Με ποσοστό επιτυχίας 80% και άνω, παρέχεται πιστοποιητικό παρακολούθησης.

Διαμαντής Κλημεντίδης

Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στο σύνολο των σεμιναρίων με ένα κλάσμα του κόστους τους!

Έχετε δει τα πακέτα μας;


Διάρθρωση Θεματικής Ενότητας

Ανάπτυξη όλων
ΕΙΣΑΓΩΓΗ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΔΗΜΙΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΘΟΦΥΣΙΟΛΟΓΙΑΣ
Η ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑΣ
Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΥ