Σχετικά με Εμάς

Περί τίνος πρόκειται…

Καλώς Ήρθατε

Η εκπαιδευτική πλατφόρμα education.clinicalpharmacist.gr, που αποτελεί τη διαδικτυακή διεύθυνση του project Advanced Pharma Education & Services, ξεκίνησε να σχεδιάζεται το 2018 και αποτελεί την υλοποίηση του πάθους μας για την Κλινική Φαρμακευτική και τη φροντίδα του ασθενή.

Δημιουργώντας μια σειρά ολοκληρωμένων διαδικτυακών μαθημάτων που περιλαμβάνουν πληθώρα υλικού – βίντεο, γραπτό περιεχόμενο, ηχητικό υλικό, τεστ αξιολόγησης – στοχεύουμε να υποστηρίξουμε το φαρμακοποιό στη συνεχή προσπάθειά του να φροντίζει τους ασθενείς του. Με γνώμονα την βασισμένη σε αποδείξεις ιατρική και πρακτική και την πεποίθηση ότι ο φαρμακοποιός είναι βασικός και ανεκμετάλλευτος κρίκος του υγειονομικού συστήματος, επενδύουμε στη συνεχιζόμενη εκπαίδευση του φαρμακοποιού με όραμα την ανάδειξη της δυναμικής και των δυνατοτήτων του ως επαγγελματία υγείας.

Στην προσπάθειά μας αυτή εργαζόμαστε με βάση τις παρακάτω αξίες:

  • Βελτίωση και εφαρμογή: Προσφέρουμε εκπαιδευτικό υλικό για την βελτιστοποίηση της πρακτικής του φαρμακοποιού, αλλά συνεχίζουμε και οι ίδιοι να επικαιροποιούμε τις γνώσεις μας και να εκπαιδευόμαστε σε διαφορετικές ενότητες.
  • Επικοινωνία και συνεργασία: Στοχεύουμε σε σαφή και ανοιχτή επικοινωνία με τους εκπαιδευόμενους ώστε να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες τους, και προωθούμε τον εποικοδομητικό διάλογο και τη συνεργασία

Η αποστολή μας: Να γίνουμε πάροχος συνεχιζόμενης εκπαίδευσης των επαγγελματιών φαρμακοποιών, ώστε αυτοί να μεγιστοποιήσουν τη συμβολή τους στη φροντίδα των ασθενών.

2013 – σήμερα

Γεννιέται το clinicalpharmacist.gr
Σημείο αναφοράς για την Κλινική Φαρμακευτική στην Ελλάδα

Πρώτο εκπαιδευτικό σεμινάριο στη Δράμα
Ο ρόλος του φαρμακοποιού στην αυτοφροντίδα των λοιμώξεων του αναπνευστικού

Το clinicalpharmacist.gr γίνεται μέλος του Vaccine Safety Net
Αξιολογείται από τον WHO ως έγκυρη πηγή πληροφόρησης για τα εμβόλια και τους εμβολιασμούς

Συνεχείς εκπαιδευτικές δράσεις σε όλη την Ελλάδα
– Σεμινάρια σε περισσότερους από 15 Φαρμακευτικούς Συλλόγους
– Φοιτητικά Συνέδρια σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα
– Διαλέξεις στους μεταπτυχιακούς φοιτητές Κλινικής Φαρμακευτικής του ΕΚΠΑ
– Διάλεξη στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Κλινική και Βιομηχανική Φαρμακολογία – Κλινική Τοξικολογία» της Ιατρικής του ΑΠΘ

Δημιουργείται το Advanced Pharma Education & Services
Διαδικτυακή πλατφόρμα ασύγχρονης εκπαίδευσης για φαρμακοποιούς και άλλους επαγγελματίες υγείας

Διαδικτυακά εκπαιδευτικά σεμινάρια για τους εμβολιασμούς και τον σακχαρώδη διαβήτη σε περισσότερους από 30 Φαρμακευτικούς Συλλόγους, σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο και το ΙΔΕΕΑΦ

Διάλεξη με θέμα τη Μικροβιακή Αντοχή στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα της Ιατρικής ΑΠΘ «Εμβόλια και Λοιμώδη Νοσήματα»

Ποιοι είμαστε

Το Advanced Pharma Education & Services είναι ένα project του Κλινικός Φαρμακοποιός.gr, που ανήκει στον Διαμαντή Κλημεντίδη.

Ο Διαμαντής Κλημεντίδης είναι κλινικός φαρμακοποιός. Έχει πτυχίο Φαρμακευτικής από το Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, μεταπτυχιακό στην Κλινική Φαρμακευτική από το Queen’s University Belfast, και μεταπτυχιακό στη Διαχείριση της Γήρανσης και των Χρόνιων Νοσημάτων από την Ιατρική Θεσσαλίας και το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Επιπρόσθετα, διαθέτει πιστοποίηση στον σχεδιασμό και στην υλοποίηση προγραμμάτων επιτήρησης της ορθής χρήσης αντιμικροβιακών φαρμάκων (antimicrobial stewardship) από την Society of Infectious Diseases Pharmacists των ΗΠΑ.

Από το 2010 εργάζεται στην ψυχιατρική κλινική «Αγία Αικατερίνη» ως ο υπεύθυνος του νοσοκομειακού φαρμακείου, ενώ παράλληλα προσφέρει υπηρεσίες κλινικής φαρμακευτικής, ειδικευόμενος στη βελτιστοποίηση της φαρμακοθεραπείας των χρόνιων σωματικών νόσων καθώς και στην ορθολογική χρήση των αντιβιοτικών.

Από το 2013 διατηρεί την ιστοσελίδα https://clinicalpharmacist.gr, που είναι αφιερωμένη στην κλινική φαρμακευτική και τη βασιζόμενη σε αποδείξεις ιατρική. Από το 2016 σχεδιάζει και παραδίδει σεμινάρια σε όλη την Ελλάδα, στα πλαίσια της συνεχιζόμενης επαγγελματικής εκπαίδευσης των φαρμακοποιών της κοινότητας.