Φάρμακα Ειδικού Χειρισμού από τα Φαρμακεία

 

Με την υπουργική απόφαση ΕΑΛΕ/Γ.Π. 8615 (ΦΕΚ B487/18.02.2020), ένας αριθμός σκευασμάτων Ειδικού Χειρισμού -παλιότερα γνωστά ως Φάρμακα Υψηλού Κόστους, ΦΥΚ- θα διατίθεται πλέον από τα κοινοτικά φαρμακεία. Ο παρών οδηγός στοχεύει να αποτελέσει ένα συνοπτικό εγχειρίδιο των Φαρμάκων Ειδικού Χειρισμού για τον φαρμακοποιό της κοινότητας, στο οποίο θα μπορεί να ανατρέξει για την άντληση άμεσων πληροφοριών σχετικά με τις ενδείξεις, τη δοσολογία, τις πιθανές αλληλεπιδράσεις ή την τοξικότητα αυτών των φαρμάκων, έτσι ώστε να μπορέσει να υποστηρίξει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους ασθενείς του.

Εκπαιδευτής

Διαμαντής Κλημεντίδης

Είμαι κάτοχος πτυχίου Φαρμακευτικής του ΕΚΠΑ και MSc in Clinical Pharmacy του Queen's University of Belfast, και υποψήφιος κάτοχος MSc στη Διαχείριση της Γήρανσης και των Χρόνιων Νοσημάτων από το ΕΑΠ και την Ιατρικη Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Επιπλέον, είμαι μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοποιών, εταίρος στην Ελληνική Εταιρεία Φαρμακευτικής Πρακτικής, πλήρες μέλος της European Society of Clinical Pharmacy, και Associate Member της Society of Infectious Diseases Pharmacists. Εργάζομαι στην Ψυχιατρική Κλινική "Αγία Αικατερίνη" ως ο υπεύθυνος του Νοσοκομειακού Φαρμακείου. Παράλληλα, προσφέρω κλινικές υπηρεσίες με τη μορφή φαρμακευτικών ανασκοπήσεων, βελτιστοποίησης των φαρμακευτικών αγωγών και ανάπτυξης νέων υπηρεσιών Φαρμακευτικής Φροντίδας.

Κριτικές

Αναρτήθηκε από ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΠΥΡΙΔΑΚΗ την May 18th at 4:57pm

Συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία! Υπάρχει μεγάλο έλλειμμα στην επιμόρφωση των φαρμακοποιών σε θέματα κλινικής φαρμακευτικής. Εύχομαι να το καλύψει η δική σας εκπαιδευτική πλατφόρμα!